OKULUMUZUN EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ İLE İFTARDA BULUŞACAĞIZ.

06.06.2016

Ulusal  geçmişimiz ve geleceğimizin Eğiten  ve Üreten Ustaları  ve saygı değer eşleri  HOŞ GELDİNİZ.

Ben Antalya Teknisyen Okulunun 1973 yılı mezunu öğrencilerinizden,  Makina Mühendisi  ve  Eğitimci, Dernek Başkanı  Orhan YÜKSEL.

Sevgili öğretmenlerim,  İnanç  ve ihtiyaçtan  kaynaklı bir hevesle; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “” Eğitimdir ki, bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder”.1925

“Sanayileşmek, en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır”. 1937  Sözlerinden hareket ederek yola çıktık ve Açılışının 72 . Yılında  Okulumuz,  ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ  MEZUNLAR  DERNEĞİ’ ni  kurduk.  Derneğimizin kısaltılmış adı ANTEMDER dir.

Emek verip katkı sağlayan tüm  arkadaşlarıma, Bizleri teşvik ve desteklerinden dolayı Okul Müdürümüz Hasan Yıldız’a, davetimize katılarak bizleri onurlandırıp güç veren  siz saygı değer Emekli Öğretmenlerimize, okulumuzda görevli öğretmenlerimize  ve özellikle de bana  bu kuruluşu  önerip  görev  veren  sevgili  Öğretmenim Melih Uyar’a teşekkür ediyor, ayrı ayrı hepinizin ellerinden öpüyorum.

Gerçekten zor, ama zorluğu kadar da onurlu bir görevi üstlendik.  Yapacak çok işimiz var ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sizlerin eleştiri, öneri ve fikri destekleri  ile  eksiklerimizi tamamlayarak yola devam edeceğiz.

İlk işimiz; 1944 den günümüze okulumuzdan mezun olmuş  ağabeylerimize ve ablalarımıza, arkadaşlarımıza, kardeşlerimize ve genel anlamda OKULDAŞLARIMIZA  ulaşarak;  Buluşup, Konuşup,Paylaşıp  fikirlerimizi  ve olanaklarımızı birleştirmek tir.

Devamında  Ortak Aklımızın gücü ile, Okuldaş Mezunlarımız, Okulumuz, İlimiz ve Ülkemiz adına yararlı işler yapmaya , İlimizde ve Ülkemizde örnek olmaya çalışacağız.

Derneğimiz Listesine kayıtlı; Ulaşılabilir, görüşülebilir, paylaşılabilir Mezun Arkadaşlarımızın  sayısı arttıkça gücümüz de artacaktır.

Gönül Sermayesine Güvenen, bu işi seven arkadaşlarımızın Üye olmalarını sağlayacağız ve Yönetimler de görevler paylaşacağız. Ancak, Etkinliklerimizi paylaşmak için  mutlaka Derneğimize üye olmak  gerekmiyor.  Okuldaşlarımız Üye olmadan da Listelerimizde yer alabilir, etkinliklerimize, çalışmalarımıza üye olmadan da   katılabilirler.

PAYLAŞMAK İÇİN; ÖNEMLİ OLAN  MEZUNLAR  LİSTEMİZDE  İSİM  VE  İLETİŞİM BİLGİLERİNİN YER  ALMASIDIR.

Kitlemiz ve el ele tutuşan çemberimiz büyüdükçe, Okul Arkadaşlığı  ekseninde paylaşımlarımız  çeşitlenecek,  mezunlarımızın bir birleri ile  diyalogları artacak, Sosyal ve Ekonomik  anlamda  dayanışmalar  da gündeme gelecektir.

İLETİŞİM  BİLGİLERİ  BİZE  ULAŞTIKÇA  MEZUNLARIMIZA  DÖNÜŞ YAPIP,  ÇALIŞMALARIMIZDAN VE GELİŞMELERDEN HABERDAR  EDECEĞİZ.

Mezun olan öğrencilerinize ulaşma konusunda sizlerinde öneri ve desteklerinizi bekliyoruz.

Konu Mezunlar Derneği olunca, öncelikle bizlere emek verip mezun eden siz değerli öğretmenlerimizle kucaklaşmak, önerilerinizi ve dualarınızı almak istedik.  Bu gün bu amaçla birlikteyiz. İyi ki varsınız, iyi ki bizimle birliktesiniz.

Çalışmalarımızda teknolojinin tüm olanaklarını;   www.antemder.org.tr  veb, sitemizi ve sosyal Medya hesaplarımızı,mesajlaşma tekniklerini  en etkin şekilde kullanmaya çalışacağız.

Kurucularımızın özgeçmişlerine, Derneğimizle ilgili tüm  haber ve gelişmelere WEB sitemizden ulaşabilir, eleştiri ve önerileri ve taleplerinizi  de web sitemizden yazabilirsiniz.

Dernek olarak, Ülkemizde ki  siyasi çekişmelerin dışında ve her siyasi düşünceye eşit yakınlıkta olacağız. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için yasal zeminlerde faaliyet gösteren tüm siyasal ve sosyal oluşumların desteğini almaya çalışacağız. Eleştirilmekten korkmayacağız, eleştirilerden ve önerilerden güç alacağız.

Özetle bizleri mezun eden siz değerli öğretmenlerimize ve okulumuza layık olmaya, en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.

SEVGİ  VE  SAYGILARIMLA  İYİLİKLER  DİLİYOR, KATILIMINIZ İÇİN SİZLERE, DESTEKLERİ İÇİN MEDYAMIZIN DEĞERLİ TEMSİLCİLERİNE TEKRAR TEŞEKKÜR  EDİYOR TÜM MEZUNLARIMIZ ADINA  ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM.

Ankara’da olduğu için  bu gün aramıza katılamayan sevgili Eşim, meslektaşınız Teknik Öğretmen Nihal YÜKSEL’in de sevgi ve selamlarını  ileterek, Kurucu Ekibimi sizlere tanıtmak istiyorum.

Bşk Yrd: Teknik Öğretmen Funda ÖREK,    Yönetim Sekreteri: Teknik Öğretmen Cemal ÇERÇEL,  Yönetim Saymanı: Teknik Öğretmen Mazez KART, Yönetim Kurulu Üyeleri: Teknik Öğretmen Uğur ÜNAL, Teknik Öğretmen Ertan ÇETİN  ve Makine Mühendisi Hakkı COŞKUN

Kurucu Denetçilerimiz Değerli Okul Müdürümüz ,Teknik Öğretmen Hasan YILDIZ, Teknik Öğretmen Hüseyin  KAYATEPE ve Tekniker  Nusret YALVAÇ.

Antemder Başkanı